Sivu 1/1

Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Lähetetty: 25 Tammi 2021, 17:18
Kirjoittaja veikkonen
Mulla tuli asianajajan kanssa nokkapokkaa, koska hän ei hyväksy ns. luonnetodistajaa. Perättömän ilmiannon tehnyt narsisti on ex-vaimolleen kehuskellut miten poliisi uskoo aina häntä. Ja näin näyttää todella olevan, kun on käräjillä ollut jopa exänsä lapsen pahoinpitelystä eikä tuomittu jutusta. Leimasi exänsä tasapainottomaksi, mutta ihan normaalilta tuo minusta vaikuttaa.
Tämän naisen haluaisin nyt todistajaksi, mutta asianajajan mielestä ei kuulu asiaan. Onko kokemuksia - onko teidän asianajat ymmärtäneet, että narskujen kanssa ei välttis pärjää ihan normaalilla proseduurilla?

Re: Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Lähetetty: 28 Tammi 2021, 16:09
Kirjoittaja Lauri68
En osaa valitettavasti sanoa asiasta juridisessa mielessä, mutta omat kokemukseni ovat, että narsistisesti käyttäytyvä henkilö pystyy luontevasti ja uskottavasti pitämään yllä aivan erilaista julkisuuskuvaa kuin se, mitä tapahtuu kahden kesken kotona.

Juridisessa mielessä luonnetodistajan käytön ongelmaksi saattaa muodostua näyttötaakka, eli asiat pitäisi pystyä näyttämään toteen. Siihen ei riitä jonkun mielipide jostakusta henkilöstä, ja jos on ollut käräjillä eikä tuomittu, niin ei sitäkään tietoa oikein voi mihinkään käyttää, meni ko. tuomio sitten oikein tai väärin.

Jotain faktoja ja tapahtumahistoriaa varmaan kannattaisi yrittää kerätä asian tueksi. Toisaalta: myös narsistia koskee sama näyttötaakka.

Asianajajien aloitteellisuudessa ja ammattitaidossa on huomattavia eroja ihan tavallistenkin asioiden hoitamisessa, joten vaihtoakin kannattaa harkita. Ehkä joku täällä osaa antaa vinkkejä sellaisista, joille ko. aihepiiri on tuttu?

Re: Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Lähetetty: 30 Tammi 2021, 10:59
Kirjoittaja veikkonen
Kiitos vastauksesta, Lauri68. Asianajaja on nyt vaihdettu ja todistaja ilmoitettu. Tosin ei ole vielä tietoa, hyväksyykö tuomari hänet.

Traagista kyllä, tuo asianajaja on samasta firmasta, joka tällä sivustolla tarjoaa neuvontaa. Heillä on toimistoja monella paikkakunnalla.

Re: Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Lähetetty: 19 Syys 2021, 15:42
Kirjoittaja Puoskari
veikkonen kirjoitti: 30 Tammi 2021, 10:59 Kiitos vastauksesta, Lauri68. Asianajaja on nyt vaihdettu ja todistaja ilmoitettu. Tosin ei ole vielä tietoa, hyväksyykö tuomari hänet.

Traagista kyllä, tuo asianajaja on samasta firmasta, joka tällä sivustolla tarjoaa neuvontaa. Heillä on toimistoja monella paikkakunnalla.
Itsekin otin ensin asianajajan joka tarjoaa neuvontaa tällä sivustolla, mutta hän rikkoi hyvän asianajotavan sääntöjä heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen useaan otteeseen. Ei vastannut mihinkään viesteihin ajoissa, jätti tekemettä mitä oli luvannut ja lopuksi kun hänet sai kiinni, niin vain neuvoi antamaan lapsen takaisin narsistille. Erotin hänet heti ja löysin onneksi uuden asianajajan joka jaksoi perehtyä toimittamiini papereihin ja uskoi minua. Nyt pitää vain toivoa, ettei ensimmäisen asianajajan koheltaminen ole pilannut mahdollisuuksiani, kun tämä narsisti ehti hänen takiaan viedä asian ensin oikeuteen. Tulen kyllä tekemään hänestä kantelun asianajajaliittoon.