Narsisti isän vaikutus ajokykyyni

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
SJS94
Viestit: 2
Liittynyt: 06 Joulu 2020, 02:27

Narsisti isän vaikutus ajokykyyni

Viesti Kirjoittaja SJS94 »

Minulla on heikko itsetunto ja olen usein epävarma itsestäni ja osaamisestani. Nyt viime aikoina suurin ongelma tuli autokoulun kanssa. Minua ahdisti ajaminen ja virheiden tekeminen jäi aina vaivaamaan. Isäni ikään kuin haukkui minua oman pääni sisällä, enkä siksi kyennyt keskittymään kunnolla itse ajamiseen, vaan virheet harmittivat. No lopulta ajaminen alkoi sujumaan ihan hyvin ja opin hallitsemaan ahdistusta, mutta ennen inssiä iski niin kova ahdistuskohtaus, etten voinut inssiin mennä. Ennen sitä olin puhunut ahdistuksesta isälleni, sillä hän maksoi autokoulun ja oli kiinnostunut tietämään miten se sujui. Veljelleni oli sitten marmattanut, että siskosi ei saa luovuttaa jne. Tämäkin jäi tietysti vaivaamaan. No tosiaan yritin liian montaa kärpästä yhdellä iskulla, kun tein opinnäytetyötä samaan aikaan ja oli muitakin vaikeuksia. Nyt olen pitänyt taukoa ajamiseen rahallisen tilanteen vuoksi, mutta ennen kaikkea ahdistuksen takia. Meinasin vaipua taas masennukseen ja siksi aloin jälleen syömään sertraliinia. Haluaisin saada ajokortin, mutta jotenkin ajamiseen on nyt muodostunut jonkin sortin trauma ja pelkästään autolla ajamisen ajatteleminen saa kyyneleet silmiin. Se ahdistuskohtaus oli niin radikaali, että se aiheutti pelon siitä, että se uusiutuu, mikäli yritän taas mennä inssiin jossain vaiheessa. En tiedä miten jatkaa. Kyllähän ilman ajokorttiakin elämässä pärjää, mutta en haluaisi luovuttaa... autolla ajamisen opettelu oli minulle ikään kuin haaste, jonka avulla itsetunto ja luottamus omiin kykyihin kasvoi... mutta sitten kaikki meni alas kuin lehmän häntä... minua kiinnostaisi tietää onko kellään samanlaisia ongelmia. Onko joku muukin kamppaillut saman asian kanssa? Ja jos on, niin mikä oli ratkaisu tai apukeino, joka auttoi sinua? :)
Jokunen
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Huhti 2021, 20:19

Re: Narsisti isän vaikutus ajokykyyni

Viesti Kirjoittaja Jokunen »

Hei
Tuo tuntuu hyvin tutulta, itselläni on vähän samankaltaisia kokemuksia. Vanhempani tarjoutuivat maksamaan aikanaan autokoulun, koska kaikki perhetuttummekin tekivät niin. Jo alussa äitini teki selväksi miten suuri uhraus olisi, ja että minun pitäisi olla sähläämättä tätä asiaa. Kun ajokertoja tulikin enemmän kuin minimi, alkoi äitini kyynelsilmin painostaa minua kiirehtimään valmistumista, ikäänkuin tahallani olisin vitkastellut inssiin menemistä. Ja vanhempani olivat muuten ihan kohtuullisen vauraita, eli todellisesta taloudellisesta hädästä ei ollut kyse.
Aloin hermoilla ja sehän ei tilannetta parantanut lainkaan. Lopulta epäonnistuttuani ekassa inssissä luovutin, juuri niinkuin äitini antoi ymmärtää aina odottaneensa tapahtuvan.
Olen rakentanut oman elämäni sitten suosiolla autottomaksi, mutta miettinyt silloin tällöin että pitäisi ihan oman itsetunnonkin takia yrittää hankkia kortti. Toisaalta ajatus ahdistaa todella paljon. Olen pohtinut että voisin harjoitella kotona simulaattorilla, edes jonkinlaisen itsevarmuuden hankkimikseksi.
Simulaattoriharjoitteluun kotona tarvitaan pelaamiseen sopiva tietokone, autopeleille tarkoitettu rattiohjan ja simulaattoriohjelma. Realistinen kaupunkisimulaattori on ainakin ollut City Car Driving. Ohjelma maksaa pari kolmekymppiä, mutta jos joutuu ostamaan sopivan koneen ja peliohjaimen kustannuksia tulee tuntuvasti lisää.
Vastaa Viestiin