Traumayhteys

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Dunya
Viestit: 126
Liittynyt: 26 Joulu 2021, 08:45

Traumayhteys

Viesti Kirjoittaja Dunya »

Olen kahlannut läpi kaikki aiheet myrkylliseen / narsistiseen suhteeseen liittyen ja saan aina lisää tietoa. Erityisesti viime aikoina minua on mietityttänyt traumojen aiheuttama yhteys narsistisesti käyttäytyneeseen ex-mieheen(i). Pääseekö tästä koskaan irti? Kun toinen on asettanut itsensä asumaan minuun itseäni isompana, lähteekö tämän toisen ääni koskaan minusta pois? Onko se vain aika, joka auttaa?

On järkyttävää ymmärtää, mitä kaikkia vaikutuksia tällaisella suhteella omaan itseen on. Millä ihmeen tavalla näillä tällaisilla ihmisillä on keinot ujuttaa itsensä toisen aivoihin niin tiukasti? Miten he osaavat sen? Olisinko itse samanlainen, jos minulta otettaisiin pois syyllisyyden- ja häpeän tunto, moraali ja omatunto? Miksi edelleenkin jollain ihmeellisellä tavalla koen, että olen syyllinen?

Olen onnekas, sillä en ole enää tämän ihmisen vaikutuspiirissä. En ole siinä järkyttävässä rummutuksessa, jossa ei ehtinyt miettimään eikä ottamaan happea. Tuolloin yritti vain selvitä. Draamasta toiseen. Tiedän että traumayhteys tähän ihmiseen saa aivoni vielä pysymään hänessä kiinni. Olisi kiva kuulla ihmisiltä, jotka kulkevat omaa taivaltaan edelläni, että miten tämä kaikki lievenee ja haihtuu pois. Haihtuuko se? Toivon todella niin. Ja samalla tämäkin surettaa.
Illuusioelämää
Viestit: 47
Liittynyt: 18 Heinä 2021, 17:57

Re: Traumayhteys

Viesti Kirjoittaja Illuusioelämää »

Hei.
Traumasiteen katkaisu on pitkä prosessi. Aika ei itsessään paranna haavoja, mutta aika yhdistettynä etäisyyteen narsistisesta ihmisestä auttaa jo paljon enemmän. Lisäksi terapiassa käyminen, itselle mieluisten asioiden tekeminen, oman identiteetin ja elämän rakentaminen ovat myös osa toipumista. Mikäli yhteisiä lapsia ei ole, niin etäisyyden pitäminen onnistuu helpommin. Lasten takia itse joudun pitämään yhteyttä ja se saa pakan aina levälleen, mutta pikkuaskelin eteenpäin.
Melina79
Viestit: 4
Liittynyt: 07 Syys 2022, 18:19

Re: Traumayhteys

Viesti Kirjoittaja Melina79 »

Itseäni on eniten auttanut traumaterapia tämän tyyppisiin tilanteisiin erikoistuneen terapeutin kanssa. Olen edelleen prosessissa, mutta kaikista keinoista hyvä terapeutti ainakin itselle on tärkein. 🙏🏻 Voimia sinulle. 💛
Dunya
Viestit: 126
Liittynyt: 26 Joulu 2021, 08:45

Re: Traumayhteys

Viesti Kirjoittaja Dunya »

Kiitos Melina79. <3 Tuo on varmasti totta, että itselle oikea terapeutti on iso apua ja tuki. Hyvä kuulla, että traumaterapian suuntaus on auttanut sinua. Minä kävin yhdellä terapeutilla tässä hetki sitten kerran. Hänen suuntaus oli kuitenkin sellainen että se ei olisi varmaankaan ollut minulle paras, vaikka tärkeä suuntaus olikin. Tulevaisuudessa löydän toivottavasti sen "minun" terapeuttini. <3
Vastaa Viestiin