Narsismi isänä

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Ns123
Viestit: 1
Liittynyt: 17 Elo 2022, 13:30

Narsismi isänä

Viesti Kirjoittaja Ns123 »

Isäni on narsismi ja hän on vaikuttanut minuun sekä sisaruuksini pienestä asti vahvasti. Koen masennusta, ahdistusta ja jatkuvia paniikki kohtauksia hänen takiaan. Haluaisin pistää välit poikki, mutta hän ei jätä rauhaan. Olen myös sanonut hänelle etten halua olla tekemisissä, mutta hän saa aina käännettyä tilanteen siihen että syy on minussa jonka jälkeen hän käyttäytyy kuin kyseistä keskustelua ei oltaisi koskaan käyty. En uskalla käydä äidilläni lapsuuden talossani, sillä vaikka vanhempani ovat eronneet asuu isäni edelleen samassa kaupungissa kuin äitini ja hän saa raivarit jos käyn äidin luona. Hän siis soittaa ja viestittelee jatkuvasti. Nyt on ollut hiljaista päälle kuukauden ja itseä melkeen jopa ahdistaa tämä hiljaisuus koska tiedän että se on vain tyyntä ennen myrskyä. Herään joka päivä siihen tunteeseen että tänään hän soittaa tai on yhtäkkiä oven takana. Aina kun puhelin käy niin iskee paniikki.
Gilda
Viestit: 142
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Narsismi isänä

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Hei, Ns123, kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään kumpaakaan vanhempaansa. Luulen ymmärtäväni mistä puhut, kun kerrot pelostasi - minun isäni oli aktiivisesti vainoava ja sadistinen. Pelkäsin häntä koko ikäni, vaikka hänen vainonsa ei enää käytännössä kovinkaan hyvin minuun ulottunut.
Se mikä minua järkytti, ja kauhistuttaa edelleen, oli äitini ja sisarusten vaikeneminen ja kääntyminen minua vastaan jo, kun olin aivan pieni. He eivät tulleet minun avukseni, vaan vaikenemisellaan ja passiivisuudellaan huolehtivat vain itsestään välttääkseen narsistin uhrin kohtalon.
Tätä he tekevät edelleen vaikka isän kuolemasta on jo kulunut aikaa. He eivät ole muuttaneet käytöstään. He vaurioituivat ja kadottivat osan todellisuuden tajuaan ja yleistä ymmärryskykyään, kun eivät kyenneet nousemaan kaltoinkohtelijaa vastustamaan. Hekin pelkäsivät ja näkivät mitä minulle tapahtuu ja jättivät puuttumatta tapahtumiin. Isän narsismi ei koskaan sallinut perheen jäsenten muodostaa hyviä, normaaleja suhteita keskenään.
Minusta näyttää siltä, että niinsanottu kultainen lapsi ja muut perheenjäsenet, jotka katsovat sivusta vuosikymmeniä kestävää yhden perheenjäsenen eristämistä ja halveksuntaa, jäävät valheellisiksi, auktoriteettiuskoisiksi ja kypsymättömiksi.
Olen edelleen tekemisissä näiden sukulaisteni kanssa. Miten helpottavaa olisi panna välit heihin kokonaan poikki. Sitä olen yrittänyt vuosien mittaan. Siti jokin yhteydenpito on säilynyt muutamien välttämättömien käytännön asioiden vuoksi.

Sinun, Ns123, olisi varmaan hyvä tuulettaa ajatuksia asiantuntevan auttajan kanssa. Kyseessä ei tarvitse olla psykologi tai terapeutti, joille on pitkät jonot. On matalan kynnyksen ryhmiä, joista tälläkin sivustolla kerrotaan, sekä kirkon diakonia, josta moni on saanut ratkaisevaa apua narsismista toipumiseen.
Voimia sinulle!
Vastaa Viestiin