Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Laventeli
Viestit: 51
Liittynyt: 10 Loka 2020, 10:20

Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Laventeli »

Niin. Vaikka kuinka yritän olla ettei hänen tekemisensä enää vaikuttaisi minuun niin silti huomaan reagoivani. Nukun huonosti, ahdistus nousee, olen ärtynyt/uupunut, ajatukset pyörii menneissä tapahtumissa jne. Ja olen ollut jo pitkään 100% no contact, mutta aina jotakin kautta tulee yhteydenotto ja pam olen taas se sama vanha nöyryytetty ja höynäytetty uhri. Mutta positiivista on se, että olen saanut elämääni rakennettua pikkuhiljaa uusiksi uudella paikkakunnalla ja päässyt eroon myrkyllisten ihmissuhteiden verkoista, eli on tässä päästy paljon, siis PALJON, eteenpäin! Tämä takapakki vaan aina surettaa, kun luulee olevansa jo täysin irti hänen vaikutusvallastaan muttei olekaan...ja tympii, että viestit on aina muka huolehtivia ja ystävällisiä eli sama tylsä peli jatkuu.
Dunya
Viestit: 126
Liittynyt: 26 Joulu 2021, 08:45

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Dunya »

Ymmärrän, että tuo ärsyttää ja totta kai aallot tuosta tuntuu itsessä aina hetken aikaa. Minusta on hienoa kun itsekin huomaat, miten pitkän matkan olet jo mennyt hyvään suuntaan ja voi todeta että onneksi et ole enää tuossa kammottavassa suhteessa. Nuohan on yrityksiä saada sinut uudelleen koukkuun. Itseäni auttaa piirun se, kun mietin että tämä henkilö on kroonisesti todella sairas aivoiltaan ja tämä ei näy ulos päin. Mutta vika aivoissa on niin iso, etten voi odottaa häneltä ikinä normaalia käytöstä enkä normaalia ajattelua. Tämän vuoksi täytyy vaan olla huomioimatta ja jatkaa eteen päin.

Ihanaa, kun elämäsi on tänä päivänä hyvää ja sinulla on rauha ympärilläsi sen 99% ajasta. <3
Laventeli
Viestit: 51
Liittynyt: 10 Loka 2020, 10:20

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Laventeli »

Kiitos Danya ihanasta viestistä :) Joo tämähän on pientä, että menee vain yksi vuorokausi pilalle vrt siihen kun jokainen päivä oli pilalla. Ja tämä foorumi on kyllä ollut kullanarvoinen, kun on ymmärtänyt tätä problematiikkaa ja kuinka tärkeää on ettei lähde enää näihin peleihin mukaan millään tavalla...nyt alkaa jo helpottamaan eli tajuan kuinka pitkällä olen toipumisessani ja jatkuu samaan malliin, pienin askelin, vapaudesta nauttien :)
Dunya
Viestit: 126
Liittynyt: 26 Joulu 2021, 08:45

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Dunya »

Juuri näin. :) Ja me voimme toipua ja elää sitten tervettä hyvää elämää ja on mahdollisuus olla onnellinen. Nämä piruparat tulevat aina olemaan onnettomia. Aina kokevat, että jotain puuttuu, joku kohtelee heitä väärin tai on haasteita elämässä tai kulman takana tavoittamattomissa onni. En haluaisi olla sellainen.
Pisara76
Viestit: 22
Liittynyt: 03 Elo 2021, 08:03

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Pisara76 »

Kuin omaa juttuani oisin lukenu, koska ite olen tossa samassa tilanteessa. Rikkinäinen vieläkin, vaikka heivasin ihmisen mun elämästä jo reilu vuosi sitten. Ja se mikä rikkoo mua tässä lisää on juuri noi yhteydenotot. Välillä taukoja ja sitten taas alkaa. Jatkossa varmasti parempi se, ettei noihin reagoi enää millään tavalla. Usko pitää vaan olla siihen, että joskus ollaan paremmilla vesillä ja sitähän kohti tässä mennään jo. Aattelen, että antaa paskan olla ihan omassa arvossaan. Yx mikä on varmaa... näistä selvitään, vaikka se vie aikaa enemmän tai vähemmän mut suunta on oikea.
Laventeli
Viestit: 51
Liittynyt: 10 Loka 2020, 10:20

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Laventeli »

On tässä mennytkin muutama päivä/yö pilalle... Sama asioiden kääntely ja vääntely niin että minä olen syyllinen kaikkeen tapahtuneeseen ja hän vain huolissaan minusta etc. Se epämääräinen huono olo palaa ja saa todella taistella ettei lähde tähän peliin mukaan itseään puolustamaan, senhän tietää että on vaan loputon suo. Kyllä aika parantaa, mutta kyllä tämä väsyttää kun alkaa sama pelleily uudestaan ja uudestaan.

Tässä mietiskelin niitä alkuaikoja kuinka varoitusmerkit oli toki esillä, mutta ajattelin että kaikillahan meillä on vikansa ja huonot puolensa. Sitten ensimmäisten todellisten erimielisyyksien aikaan ja suhteen syventyessä tuli esille tämä ettei olekaan mitään normaalia tunne-elämää eikä kykyä keskustella/ kommunikoida/riidellä rakentavasti. Oli vain hänen totuus ja thats it...nyt olen sitä mieltä että ex tarvitsee naista ainoastaan kotitöihin ja sänkyyn, ei mihinkään muuhun. Se alun "rakastumisnäytelmä" oli vain miina johon oli helppo astua. Mutta toivottavasti ajan kuluminen korjaa vaurioita ja vielä joku päivä sitä palaisi luottamus ihmisiin, ja itseensä, takaisin :) Ja on todellakin oppinut, että ihmiset, jotka kohtelee huonosti, jatkaa tuota huonosti käyttäytymistä hamaan loppuun asti, jos sen itse vaan sallii.
Viimeksi muokannut Laventeli 29 Elo 2022, 10:10, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Gilda
Viestit: 99
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Juuri tapasin iäkästä sukulaista, jota pidän luonnehäiriöisenä. Hän on koko ikänsä välttänyt itseensä kohdistuvan kritiikin erilaisin tavoin alas painamalla uhria.
Ellei hän saa riittävää yliotetta keskustelussa, hän heittäytyy itse uhriksi. Uhrin osassa hänen kasvonsa vääristyvät valitukseen, joka säikäyttää rajuudellaan ja keskustelu tehokkaasti tälläkin kertaa tyrehtyy.
Etäännyttyäni perheen piiristä olen alkanut nähdä, ettei narsistin itkureaktio todellakaan ole samanlainen tunne kuin mieleltään terveemmällä. Edes uhrin osaa esittäessään ei narsisti pysty aitoon itsesääliin tai suruun.

Taitaa olla niin kuin asiantuntijat sanovat, ettei luonnehäiriöisellä ole aitoja tunteita edes itseään kohtaan. Miten yksin hän onkaan. Hän selviyy elämässä opettelemalla jäljittelemään muiden tunneilmaisuja. Jo hyvin nuorena hän ilmeisesti tajuaa, että hänen kannattaa salata ympäristöltä, että joutuu näyttelemään sellaista, mitä muut tuntevat luonnostaan. Kyvyttömyys tuntea selittää narsistin erikoista käytöstä. Nopeat mielialan vaihtelut eivät ole todella syvältä mielen ja tunteen alueelta lähöisin, vaan ne ovat näyteltyjen tunteiden vaihteluita.
Kaikki narsistit eivät ole taitavia näyttelijöitä, eivätkä he jaksa edes tästä seikasta kantaa murhetta. Kun he huomaavat parisuhteen vakiinnuttua, että kumppanille paljastuu tunnelimaisujen teennäisyys, se vain lisää heidän narsistista mielihyväänsä, koska, kumppani on niin alistettu, ettei hänelle tarvitse edes enää näytellä mitään. Pääasia on, että kumppani pysyy kaikesta huolimatta suhteessa, alkaen itsekin teeskennellä, kertoa asioita parhain päin itselleen ja esittää suhteesta ulospäin normaalia kuvaa.
Laventeli
Viestit: 51
Liittynyt: 10 Loka 2020, 10:20

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Laventeli »

Tämä onkin hyvä huomio, että nämä "fiilikset" vaihtuvat salamannopeasti, koska ei ole mitään aitoa syvää tunnemaailmaa. Pelkkää välittömän tyydytyksen hankintaa 24/7 keinolla millä hyvänsä ja jos ei alistaminen/kontrollointi onnistu niin hups ollaankin uhreja. Välillä tuo manipulointi on vaan niin surkeaa ja lapsellista. Oikeastaan tämä kaikki väsyttää ihan pirusti, kun on kuvitellut olevansa tekemisissä aikuisen ihmisen kanssa ja onkin ollut vain minua varten kyhätty rooli, jonka alla tuntuu olevan ei mitään. Saman olen todennut isästäni, ihan pelkkä kuori, joka nyt vanhuuttaan on alkanut menettämään kykyjään hallita. Pelkää kuolemaa jne. Ja minut on lapsesta lähtien tähän tunneilmastoon totutettu niin riski joutua hyväksikäytetyksi ja kaltoinkohdelluksi on kyllä todella suuri... Onneksi hyviäkin ihmisiä joskus on osunut elämääni ja olen silloin ymmärtänyt mitä on normaali kanssakäyminen ja vastavuoroisuus.
Laventeli
Viestit: 51
Liittynyt: 10 Loka 2020, 10:20

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Laventeli »

Vielä näistä tunnereaktioista...ehkä aidoimmat reaktiot näin silloin kun ex oli hankkinut esim uuden auton ja sai sitä esitellä muille, onnistui flirttailemaan onnistuneesti eli joku toinen nainen innostui ja kiinnostui, sai minut itkun partaalle jostain kamaluudesta tai aloitti juomisen. Alussa seksi sai myös jotain positiivista aikaan. Tällöin näin välähdyksen ilosta kasvoilla ja silmissä, muuten tunsin hänestä pelkkää pidätettyä raivoa ja kyllästyneisyyttä.
Voimaantunut
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Elo 2022, 17:13

Re: Exän yhteydenotot edelleen pilaamassa elämää :/

Viesti Kirjoittaja Voimaantunut »

puhelinhäiriköinti on yksi tosi voimakas henkisen väkivallan muoto ja sille pitäs laittaa stoppi mahdollisimman pian.

Vastaamatta oleminen ei ole mun mielestä myöskään mikään ratkaisu. Itse kun päätin olla vastaamatta, koin että häiriköinti ei mihinkään lakannut, koska jouduin aina poistamaan puhelimesta ne kymmenet soittoyritykset/viestit. Mitkä ikävä kyllä näkyvät estetyissä viesteissä/puheluissa. Sama ahdistus jatkui. Häiriköinnissähän on kyse vallankäytöstä eli niinkauan kun narsku pääsee häiriköimään hän kokee että valta tilanteesta on hänelle. Riittää että tietää sinun lukevan viestit ja pääsee aiheuttamaan kipua. Kun nasselta viedään mahdollisuus yhteydenpitoon hän vasta tajuaa että valta tilanteesta on siirtynyt toiselle. Oma luokkansa on vainoojat, jotka ei lopeta sittenkään vaikka vietäs mahdollisuus yhteydenpitoon, mutta yleensä ymmärtää menettäneensä valta-asemansa vaikka olis kuinka sekaisin. Jokainen estetty puhelu/viesti laukaisi stressireaktion. Oma ex-narsu ei rakkaus pommittanut vaan taktiikka oli mielipahantuotto ja solvaus. (Tuli kuvia uudesta naisesta, kihlasormuksista, kehui miten ihana uusi on, elämä minun kanssa oli pas*.. näitä siis tuli vaikka olin ollut yli 6kk No contact) ja aina tuli huono olo ja trauma. No contact ei siis pelkästään riittänyt. Omalla kohdalla mikään muu ei auttanut kun numeron vaihto. Sitten hiljeni , ahdistus lähti ja elämä voitti. Lee Hammerilla-mental heallnes on aiheesta hyviä instagram, youtube ja facebook videoita.
Vastaa Viestiin