Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Rop
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Loka 2022, 10:09

Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Rop »

Onko jotain millä voisin kokeilla rajoja, tai ”testata olenko mahdollisesti ajautumassa suhteeseen narsistin kanssa?

Vaikka tiettyjä kysymyksiä joilla voisin testata, kuinka hän reagoi…

Hänellä menneisyys, oli lähes 10v suhteessa narsistin kanssa ja mietin, onko hän todella narsisti vai jotkut reagoinnit seuraamusta entisestä sairaanloisesta suhteesta…
(mm. reagoi helposti puolustellen, vaikka en syyttänyt mistään. Yleensä rauhoittuu nopeasti, kun sanon että en syyttänyt, vaan kysyin vilpittömästi).

Entinen puoliso on todella narsisti, tätä muutkin minulle suoraan sanoneet, joten en ole vain hänen tietojen varassa siitä asiasta.

En ole kuullut, että narsistit voisi olla suhteessa, mutta voi myös itse ”sairastua jos on pitkään narsistisessa suhteessa.

Välillä keskusteluja, joissa jään pohtimaan ”mitä juuri tapahtui…
Kääntää usein asiat pois itsestään tai vastaa kysymykseen kysymyksellä.

Hänestä hankalien asioiden keskustelulle, ei ole koskaan oikea hetki.

Ei kerro tunteistaan juurikaan. Jos sanon rakastavani, sanoo kyllä aina ”minäkin sinua.

Hämmentää, sillä meillä todella mukavaa yhdessä, mutta tietyt asiat pohdituttaa kovasti…
rikkimennyt
Viestit: 64
Liittynyt: 24 Huhti 2019, 20:45

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja rikkimennyt »

Mielestäni tuo voi olla traumaoireilua narsistisen suhteen jälkeen. Kuulostaa aikalailla siltä, että hän on toipumisen kanssa vielä todella kesken ja pitkään se viekin. Kannattaa toki miettiä, onko sulla kärsivällisyyttä katsoa pitkään tuollaista vai onko järkevintä jotenkin aika lempeästi koittaa ilmaista, että hänen kannattaisi hakea jotain apua, missä voisi käsitellä suhteen tapahtumia jne.

Olen lukenut tai sitten you tube videoista kuullut (En muista) että 2 narsistia voi olla myös suhteessa jos toinen on ohutnahkainen ja toinen paksunahkainen narsisti. Kuitenkin varmaan aika harviaista että sellainen suhde toimii. Mutta mahdollista kai. Vaikea silti sanoa tuosta kumppanisi käytöksestä mitään ja ehkä vähän aikaa katsoisin ja yrittäisin puhua, mutta jos ei onnistu niin kannattaa suojella omaa mielenterveyttä. Et voi häntä väkisin parantaa.
Gilda
Viestit: 99
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Rop, kirjoitat tärkeästä asiasta esimerkkejä, muun muassa:
Hänestä hankalien asioiden keskustelulle, ei ole koskaan oikea hetki.


Kun kumppani näin sanoo, voit kysyä häneltä: Milloin sinulle sopisi keskustella?

Onnistuuko uuden keskusteluajan sopiminen teille kahdelle? Mitä kumppani sanoo? Heijastaako hän tilanteen pois itsestään, vaihtaako puheenaihetta, kääntääkö hän puheen sinun luonteeseesi vai lyökö hän asian leikiksi? Loukkaantuuko hän, poistuuko paikalta? Vai sulkeeko hän ehkä vain suunsa ja jättää poistumatta? Edellyttääkö hän, käytöksellään, että luovut toiveestasi ja jatkat elämää kuin mitään suurempaa ei olisi tapahtunut.
Miten toimit, jätätkö siihen?
Näetkö asian mittasuhteet sellaisina että haluat pitää keskustelutoiveestasi kiinni? Vai, luovutatko tällä erää ja toivot, että hän muuttuu ajan mittaan henkilöksi, joka ottaa sinut paremmin huomioon ja haluaa mukautua sinun ehdotukseesi, vaikka se ei olisi hänelle itselleen kovin tärkeää.
Rop
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Loka 2022, 10:09

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Rop »

Tulipa hyvää pohdintaa tästä, kiitos.

Siirtää yleensä eteenpäin, mutta se ei toteudu, ei ota uudelleen koskaan asiaa esille. Joskus ehkä jos minä kysyn uudelleen.
Joskus suuttuu ja ”sä jankutat”. Tai kääntää asian minuun.


Jos teen jotain mistä hän mustasukkainen, saattaa palata näihin asioihin ja silloin myötämielinen…
mmt
Viestit: 11
Liittynyt: 06 Elo 2022, 08:54

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja mmt »

Moi,
Itse olen vasta eron jälkeisessä tilassa parantumassa, enkä ole varma, oliko exäni narsisti vai ei, eikä sitä kai lopulta tarvitse diagnosoidakaan. Sen tiedän kuitenkin , että myrkyllinen suhde varmasti oli ja mielelle on edelleen. En voi suoraan kysymykseesi siis vastausta antaa mutta kehoitan sinua kuuntelemaan omaa sisintäsi ja miettimään omat rajasi ja toiveesi. Jos tapailet ihmistä, kenelle on vaikea keskustella, onko se sinulle ok pitkässä suhteessa? Kysy itseltäsi siis ajattelematta tätä kumppania, että kuinka tärkeää sinulle on, että suhteessa puhutaan hankalistakin asioista?
Minulle keskustelutaito on tärkeä asia mutta lopulta itse tuossa asiassa koitin ymmärtää ja erilaisia keinoja ja lopulta annoin periksi ja jäin odottavalle kannalle, että kai niistä joskus puhutaan. No, ei puhuttu. Tai puhuminen tuli kuvioihin aina, kun olin lähdössä tilanteeseen väsyneenä. Nyt tajuan jälkikäteen, että eron hetkellä puhuminen oli vaan keino saada minut jäämään. Nämä keskustelutilanteet muuttuivat myös suhteen jatkuessa jotenkin hetkiksi, joista hän syytti minua, kuinka olen laittanut hänet anelemaan ja nöyrtymään...
Seassa oli alusta asti myös ylimustasukkaisuutta. Mustasukkaisuus ei loppunut puhumisista tai yrityksistä huolimatta, eikä tietysti siitäkään, että muutin omaa käytöstäni (virhe), vaikka ei oikeasti ollut uhkaa muista. Hän myös alusta asti loukkaantui pienistä asioista, pienen pientä uhriutumista mikä loppua kohden kasvoi suureksi ja lopulta hän oli aina eniten loukattu uhri.

Ilmeisesti teillä jo jonkun aikaa yhdessäoloa takana on, kun rakkaus sanaa käytetty. Kuuntele itseäsi rauhassa, jokin sinut on laittanut nyt kuitenkin tänne palstalle kirjoittamaan. Päiväkirja on myös hyvä, tätä ei toiselle tarvitse kertoa, mutta itseäsi varten. Voit palata siihen myöhemmin lukemaan omia ajatuksia/ tunteita eri tilanteista.
Gilda
Viestit: 99
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Luin aloitusviestisi uudelleen, Rop, ja jo heti laatimassasi otsikossa osut olennaisen ytimeen. Luulen että me tällä sivustolla haluamme tietää juuri tämän: Kertokaa, jos vain osaatte, miten voin mahdollisimman suurella varmuudella tietää, olenko suhteessa narsistin kanssa, ja kysyn tätä, koska tiedän, ettei narsisti muutu.
Tähän voisi vielä lisätä, "...kysyn, koska olen rakastunut ja kiintynyt kumppaniini, enkä halua luopua hänestä, ja meillä on niin hyviä aikoja yhdessä".
Toivomme saavamme vastauksia, jotka rauhoittaisivat meitä sillä tavoin, että voisimme antaa itsellemme luvan jatkaa rakkautena pitämäämme suhdetta. Näin ei useinkaan käy, sillä sivustolle tulijat jo valikoituvat siten, että ovat jo alkaneet ymmärtää, mistä oman parisuhteen ongelmissa voisi olla kyse.
Kun jonkin aikaa vastausten valossa asiaa pohdittuamme järki sanoo, että toivosta nyt olisi vain luovuttava, ja mielen pohjalla uinuneet pelottavat aavistukset ovat totta, se voi heittää meidät hetkeksi sekaannuksen valtaan. Mitäs nyt? Pitäisi uskaltaa tehdä jotain, mutten halua uskoa tätä todeksi. Tunnen itseni heikoksi. Eikö tämä painajainen voisi vain hälvetä ja kaikki olisi hyvin.
Asioiden hyväksyminen vie oman aikansa.
Toipujien kokemuksen mukaan selkeä ajattelu ei onnistu narsistin kanssa asuen tai muulla tavoin jatkuvassa yhteydenpidossa.
Oma kokemukseni on, että kaikkein vaikeimpia asioita elämässä on ollut hyväksyä, että jäin vääränlaiseen ihmissuhteeseen, vaikka hälytys sisälläni toimi tehokkaasti ja varoitti.
Rop
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Loka 2022, 10:09

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Rop »

Kun tiettyihin asioihin kiinnittää huomiota, ne korostuu ja tuntuu että oikein etsimällä kyllä löytää…

Siksi mietin, onko tämä vain omaa pelkoa vai ”aitoa 😅

Kerran on läheinen kaveri osoittautunut narsistiksi ja tämän jälkeen tulee ehkä liikaakin ”pelättyä ja analysoitua ihmisiä…
Gilda
Viestit: 99
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Gilda »

On tapana ajatella, että aika näyttää, mikä tilanne todellisuudessa on.
Narsismisuhteissa on se erikoisuus, ettei aika ole ystävämme. Kun aikaa kuluu, niin totumme suhteen kielteisiin puoliin.
Dunya
Viestit: 126
Liittynyt: 26 Joulu 2021, 08:45

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Dunya »

Toivo pitää itseä vahingoittavassa suhteessa liian pitkään. Itselle sallii myös jostain kumman syystä enemmän huonoa kohtelua kuin vaikka parhaalle ystävälle tai omalle lapselle sallisi. Tai miettii, että "mä kyllä kestän", ajatellen että on lojaali ja sitoutunut toiseen ja kun hän vain pääsee omista haasteistaan eteen päin, se ihana onni palaa mikä alkuun oli. Kun astuu vähän etäämmälle ja miettii vaikka että oma puoliso olisi parhaan ystävän puoliso: pitäisikö hänestä? Kun tätä ihmistä analysoi olematta liian lähellä, huomaa että eihän tuo ole mitenkään kiva persoona loppujen lopuksi. Puhuu ikävästi toiselle, ei kunnioita muita, asettaa itsensä toisen yläpuolelle, koko ajan saa pelätä että hän suuttuu... tosi itsekäs, heikko itsetuntoinen ja iso-egoinen tyyppi loppujen lopuksi.

Kuten Gilda tuossa sanoi, aika on näissä suhteissa vihollinen. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän myös koukuttuu tälle sairaalle kuviolle. Ja tästä vierottautuminen ja eroon pääseminen vie aina enemmän aikaa, mitä pidempään on altistunut. Osa ei pääse ikinä irti.
Rop
Viestit: 4
Liittynyt: 01 Loka 2022, 10:09

Re: Miten varmistella olenko suhteessa narsistin kanssa?

Viesti Kirjoittaja Rop »

Emme asu yhdessä, mikä mahdollistaa tietyn etäisyyden pitämisen fyysisesti.

Iso ego kyllä on…
Hän ei satuta sanoilla tai ole ilkeä.
Mustasukkainen on.

Lähinnä asioihin reagointi on ”erikoista.
Puolustautuu helposti tilanteissa missä ei ole mitään pahaa.
Entisessä suhteessa häntä syytettiin ja syyllistettiin kaikesta, niin puolustautuu hyvin herkästi.

Saattaa olla että vaikka ei olisi narsisti on entinen narsistinen suhde ehtinyt vaurioittaa häntä liikaa.
Mahtaako enää normaali suhde onnistua?

Miten te olette kyenneet suhteeseen, jos taustalla narsistinen pitkä parisuhde?
Vastaa Viestiin