Olosuhdeselvitys

Oikeudenkäyntitarinoita. Täällä voit keskustella huoltajuuskiistoista, avioerotilanteista, perinnönjaoista yms., joissa mahdollinen persoonallisuushäiriöinen henkilö on ollut kiistan osapuolena.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (Narsismin uhrien tuki ry) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Nelli88
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Maalis 2023, 10:52

Olosuhdeselvitys

Viesti Kirjoittaja Nelli88 »

Erosin puolisoni kanssa ja meillä on tällähetkellä huoltajuuskiista menossa. Lapsemme on noin 1,5 vuotta. Hän jäi asumaan isälleen minun muuttaessa pois. Väliaikaismääräyksellä lapsi on nyt oikeudenkäyntiin asti 2 vk molemmilla vanhemmilla vuorotellen.

Olosuhdeselvitykset on menossa ja minusta tuntuu, että exäni on siinä vahvoilla. Yhteistapaamisessa minä menin itse lukkoon enkä osannut antaa kovin laajoja ja hyviä vastauksia. Exäni taas onnistui loistamaan siellä ja mustamaalaamaan minua kaiken aikaa. Tuntuu, että olen käytännössä jo menettänyt lapseni. Meillä todella pitkä maantieteellinen välimatka ja jos asiat menee kuten exäni toivoo lapsi jää asumaan isälleen ja vierailee luonani viikon kuukaudesta. Pelkään, että exäni ei tulisi noudattamaan tätä systeemiä kovin kauaa vaan jättäisi lapsen ja minun tapaamisia väliin. Hän piti lasta jonkin aikaa eromme jälkeen n. 5 viikkoa itsellään vain koska voi ja kertoi minun olevan lapselleni vaarallinen. Tiedän hänen halunneen vain satuttaa minua ja kiristää allekirjoittamaan hänen haluamiaan papereita jotta saisin lapseni luokseni käymään.
Tilanne on absurdi, koska hoidin lasta lähes yksin kotona yli vuoden exän tehdessä pitkiä päiviä ja työmatkoja.
Minulla on vielä ensi viikolla käynti sossujen luona jonka jälkeen he muodostavat oman näkemyksensä missä lapsen tulisi asua. Voinko vielä pelastaa tätä tilannetta?
En ole huolissani lapsen perushoidosta exäni luona, mutta on ilmennyt kasvatuksellisia asioita joista meillä hyvin eri näkemys ja sen lisäksi videopuheluista käy hyvin ilmi millä tavalla exäni puhuu lapsellemme minusta kertoen kuinka olen paha ihminen ja yritän vieraannuttaa heitä toisistaan ja kuinka olen suorastaan mielisairas.
Gilda
Viestit: 142
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Olosuhdeselvitys

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Hei, Nelli88,

yleensä täytyy olla todella painavat perusteet jos äidiltä viedään luona pitävä huoltajuus noin pieneltä lapselta.

On sääntö, että narsisti kietoo puolelleen lastensuojelusta päättävät työntekijät. Siitä pitäisi erikseen mainita ja kysyä, ovatko asiasta päättävät tästä tietoisia. Narsistin uhri, tyypillisesti vaikuttaa tapaamisissa tasapainottomalta, ja narsisti loistaa vetäen rauhallista ja järkevää roolia. Jos lastensuojelun henkilöt uskovat tähän teatteriin, he ovat jatkokoulutuksen tarpeessa. Tarvitsisit nauvotteluihin puolestapuhujan, joka on nähnyt todellisuuden narsistista kotioloissa, kun kukaan ulkopuolinen ei ole ollut näkemässä.

Toinen sääntö näyttää olevan, että jos narsisti saa luona pitävän vanhemman huoltajuuden itselleen, hän ei kuitenkaan itse lasta jaksa hoitaa. Hoito luisuu miehen omaisille tai uudelle naisystävälle. Tätä ei saa päästää tapahtumaan, vaan on aukaistava asia uudelleen päätettäväksi, mikäli näin käy.

Kerrot, että:
---lisäksi videopuheluista käy hyvin ilmi millä tavalla exäni puhuu lapsellemme minusta kertoen kuinka olen paha ihminen ja yritän vieraannuttaa heitä toisistaan ja kuinka olen suorastaan mielisairas.
Tästä pitää ehdottomasti saada todisteet lastensuojelun hekilöille ennen kuin mitään päätöksiä lapsen sijoituksesta tehdään.
Onko sinulla mahdollisuus nauhoittaa itsellesi videopuhelu, jossa exä puhuu sinusta halventavaan sävyyn? Voitko nauhoittaa videopuhelun äänitallenteena kännykälläsi? Pyydä tähän apua joltakulta.
Gilda
Viestit: 142
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Olosuhdeselvitys

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Vielä se seikka, että sossun tai muiden asioista päättävien ja niitä arvioivien henkilöiden kanssa ei kannata käyttää nimityksiä narsisti, luonnehäiriöinen, psykopaatti, mielenterveysongelmainen, tms. kun omasta perhetilanteesta ja erokumppanista puhuu. Näin sanoo edesmennyt, narsismin uhreja sadoittain auttanut asianajaja Markku Salo kirjassaan Narsisti parisuhteessa, työpaikalla, naapurina, oikeussalissa (Minerva kustannus, 2012, 3. painos).
Käsitteellisten termien sijaan on syytä kertoa siitä miten toinen on käytännössä toiminut, mitä hän on tehnyt. Mitä hän on puhunut, uhkaillut, vaatinut, painostanut tai edellyttänyt. Onko hän aiheuttanut sinussa pelkoa tai ahdistusta. Millaiset kielteiset asiat ovat johtaneet umpikujaan toistuvasti.
Nelli88
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Maalis 2023, 10:52

Re: Olosuhdeselvitys

Viesti Kirjoittaja Nelli88 »

Kiitos paljon viestistäsi.
Olen kuvannut videopuheluita ja toivon, että olosuhdeselvitystä tekevät sosiaalityöntekijät suostuvat niitä katsomaan, edes pienen hetken. Jos he eivät niin varaan jollekin toiselle sosiaalityöntekijälle ajan js näytän videot ja myöskin exäni kirjoittamia viestejä jotka ovat lähes kaikki todella ala- arvoisia.
Sen jo luinkin jostain, ettei ex puolisoa saa sanoa narsistiksi enkä ole sitä kenellekään sanonut, mutta parhaani mukaan tuonut asioita ilmi mitä parisuhteessa on tapahtunut ja eron jälkeen. Exäni on kyllä kuulluttanut tätä sanaa jokaiselle vastaan tulijalle ja toivonkin etteivät olosuhdeselvitystä tekevät usko häntä.

Olen varma ettei exäni jaksa hoitaa lasta kovian kauaa. Hän vei lapsen päiväkotiin joka päivä jopa omalla talvilomallaan ja viikonloppuisin lapsi tuntuu olevan milloin kenenkin luona.
Gilda
Viestit: 142
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Olosuhdeselvitys

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Hei, Nelli,

kannattaa tosiaan tallentaa todisteita. Tapahtuneita tosiseikkoja voi myös kerätä itselle muistiin päivämäärineen, jos muistaa suunnilleen milloin on tapahtuma sattunut. Arvokkaita ovat tällaiset kertomasi tiedot lapsen hoidosta:
Hän vei lapsen päiväkotiin joka päivä jopa omalla talvilomallaan ja viikonloppuisin lapsi tuntuu olevan milloin kenenkin luona.
Milloin tämä talviloma oli? Entä viikonloppuisin, lapsen hoidon järjestely isällä? Keiden henkilöiden luona lapsi on saattanut olla? Onko sinulle kerrottu heidän nimiään?

Kuta enemmän näistä tosiseikoista sinulla on näyttää muistiinpanoja ja todisteita sitä helpompi on sossun saada todellinen kuva tilanteesta.
Tosiasiat puhuvat, ketään ei tarvitse syyttää mistään.
Messedup
Viestit: 33
Liittynyt: 28 Heinä 2022, 19:56

Re: Olosuhdeselvitys

Viesti Kirjoittaja Messedup »

Sosiaalityössä tulisi tarkkailla väkivallan merkkejä ja ajaa sen heikomman asiaa kyllä. Lisäksi tulisi ajaa lapsen etua.
Vastaa Viestiin