Narsisti vai tyranni

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Surusilmä1962
Viestit: 9
Liittynyt: 23 Marras 2023, 11:43

Narsisti vai tyranni

Viesti Kirjoittaja Surusilmä1962 »

Vai molemmat?
Minun isäni oli maailman paras isä siihen saakka kun tajusin etten olekkaan isän tyttö. Ja minä olin aika pieni tyttönen silloin. On raskasta istua pöydän ääressä vieraiden seassa ja kuunnella ylistyspuheita täydellisestä sisarestani joka tuntui olevan vanhempieni unelmien täyttymys. Hymyillä typerästi ja nyökytellä isän pureville sanoille. Ivalle ja solvauksille jotka hän taitavasti naamioi hauskoiksi letkautuksiksi. Niellä kyyneleitä häpeästä kun kaikki vieraat mukana räjähtivät nauramaan kuullessaan miten tyhmä ja taitamaton olin verrattuna sisareeni.
Kukaan ei nähnyt miten pieni tyttö hätääntyi kun pilkka ja haukku osui myös äitiini kipeästi. Minä itkin julkisesti kahvipöydässä pahaa mieltäni isän solvauksesta ja mitätöinnistä ja vieraiden naurusta vain yhden kerran .Ja minut haukuttiin kaikkien kuullen ylpeäksi ja etten kestä mitään arvostelua kun olen "tollanen". Samanlainen kuin äitinsä . Ja minä olin 8-vuotias enkä sen jälkeen näyttänyt kyyneleitä kuin äärimmäisen harvoin yllätettynä kun naamio tipahti hetkeksi kasvoiltani.

Äiti sörkyi ensin ja minä paljon myöhemmin. Mutta tajusin lähteä kotoa jo murrosiässä. Se koitui pelastukseksi. Kuitenkin.
Syntipukin osa ei ole helppo millään muotoa. Koko ajan varuillaan,jatkuva epävarmuus kun ei voi tietää mistä se suuttuu ja aloittaa haukkumisen. Aiheettomat haukut,äidin sairastumisesta syyttäminen,suoranaiset valheet ja isän omat vääristyneet kuvitelmat siitä millainen olen.Jatkuva arvostelu ja mitätöinti. Ja pahinta että kaiken väärän uskotteleminen minulle ja muille. Että tollanen toi on.
Mutta ei lemmikin osakaan ole helppo. Hän elää kiitoksella ja kehuilla. Nauttii etuoikeutetusta asemasta,mutta kärsii myös tahollaan selittämättömästä ahdistuksesta ja uupumuksesta. Koska hänen täytyy myös koko ajan olla narsistin ylistyksen arvoinen.Tehdä niitä juttuja missä on hyvä narskun unelmien ja toiveiden mukaisesti. Huomaamatta sitä miten häntä pyöritetään ja veivataan joka suuntaan. Pysähtymättä koskaan miettimään. Haluanko oikeasti olla ja tehdä näin. Ja selittämätön paha olo on syntipukin ja lemmikin sisällä. Toinen hakee ratkaisua ja toinen komppaa täysillä narsistia miettimättä onko asia näin.Suotavaa olisi että molemmat pysöhtyisivöt ja hakisivat apua. Omalla kohdallani lemmikki ei usko minua vaan narsistia. Sen suhteen käteni ovat sidotut. Voin vain katsella miten tämä kaikki päättyy. Kestääkö lemmikki särkymättä ja minä.Hajoanko murusiksi taivaan tuuliin?
En minä kadehtinut sisareni käden taitoja,luovuutta ja ties mitä. Minä kadehdin sitä että jäin ilman turvallisuutta ja rakkautta,ilman hyväksyntää ja tukea,kannustusta ja rohkaisua. Ilman sitä että olisi osoitettu että kelpaan juuri sellaisena kuin olen. Minut vain työnnettiin sivuun tarpeettomana.Lapsen oikeudet ei ihan toteutuneet omalla kohdallani.

Minut opetettiin ottamaan henkiset iskut vastaan ilmeenkään värähtämättä,minut opetettiin peittämään syvimmät tunteeni ,minut on aina jätetty yksin kun olisin tarvinnut apua ja tukea.Kävelty pois tai käskytetty pitämään suuni kiinni. Vaikka olisin seisonut päälläni ei mikään koskaan ole kelvannut. Minusta tehtiin kynnysmatto johon muut saavat pyyhkiä jalkansa enkä koskaan ole saanut olla missään hyvä vaan aina se huono ja tyhmä.
Mutta he eivät saaneet kitketyksi minusta empatiaa ja herkkyyttöni .En koskaan tule hyväksymään sitä vääryyttä mitä olen kokenut .Se on tehnyt minusta vahvan ja oikeudenmukaisen. Ymmärrän että kaikki vanhemmat tekevät virheitä ja siksi yritän poikkasta helminauhasta ne kasvatustustavat jotka särkivöt minut .Etten omani kohdalla toistaisi niitä. Että osaisin kääntää asiat toisinpäin. Kohdella omaani ja muita ihmisiä niinkuin olisin halunnut itseäni kohdeltavan. Minä oikeasti yritän mutta en tiedä onnistunko.
Hubertuss
Viestit: 23
Liittynyt: 24 Loka 2022, 21:10

Re: Narsisti vai tyranni

Viesti Kirjoittaja Hubertuss »

Jos on narsisti, on melko varmasti myös tyranni ja jos on tyranni, on melkoisen varmasti myös narsisti. Eli ehkä molempia, narsisti sekä tyranni?
Vastaa Viestiin