Sivu 1/1

Narsisti työpaikalla - mistä tunnistat ilmiön?

Lähetetty: 27 Joulu 2014, 01:07
Kirjoittaja Hiirihaukka
Olen tutkinut ison nipun työyhteisöjä, joissa on ollut selkeitä viitteitä tai vahvaa epäilystä persoonallisuushäiriöisen ihmisen vaikutuksesta. On ollut karua huomata, kuinka työyhteisössä alaiset syyttävät esimiehiä "mitääntekemättömyydestä" ja samalla esimiehet ovat kertoneet etteivät ole ymmärtäneet asiaa oikein, tai eivät ole osanneet reagoida asiaan. Miksi?

Fakta on, että suuri osa työpaikkakiusaamisesta ei ole millään tavalla liitoksissa persoonallisuushäiriöihin. Toinen fakta on myös, että Suomi on Euroopan kärkimaita työpaikkakiusaamisessa. Asiaa ei osata ottaa puheeksi Suomessa eikä asiaan osata reagoida millään lailla. Olin puhumassa mielenterveysmessuilla Wanhassa Satamassa reilu kuukausi sitten. Sieltä törmäsin jälleen kysymykseen "Mistä mä sitten tiedän onko meillä narsisti vai ihan perinteinen, suomalainen hölmö?"

Kaikessa yksinkertaisuudessaan asia on ratkaistavissa yhdellä - selkeällä tavalla ja kysymyksellä. Narsistinen ihminen ei suostu tekemään/ei tee itselleen epäedullisia sopimuksia. Voitko sopia kilpakumppanisi kanssa siten, että sopimus pitää pääpiirteissään, suurissa linjoissa paikkansa myös jatkossa? Vai neuvottelutilanteessa hyökkääkö kilpakumppani silmille ja jyrää omaa kantaansa läpi kaikin mahdollisin keinoin kuuntelematta edes parempaa vaihtoehtoa? Tai kenties neuvottelupöydässä todetaan hymyillen "Kyllä, tämä on hyvä, kyllä sopii, tottakai!" ja heti kun neuvotteluhuoneen ovi on sulkeutunut - asia on unohtunut ja voi toimia miten haluaa?

Pahinta tuhoa tekee narsisti työyhteisön perämiehenä. Lue lisää blogistani: http://markuslustig.com/narsisti-tyoyht ... ramiehena/

Re: Narsisti työpaikalla - mistä tunnistat ilmiön?

Lähetetty: 03 Elo 2016, 01:43
Kirjoittaja Cheguevara
Moi
olen tässä lueskellut viime aikoina kaikenlaista narsismista, koska uskon (ja olen uskonut pitkään), että työtoverini on narsisti (tai hänellä on ainakin voimakkaita narsistisia luonteenpiirteitä).
Ihan ensiksi kiitos Markukselle kaikista kirjoituksista koskien aihepiiriä, ne ovat auttaneet minua itseäni suuresti tämän asian työstämisessä.

Tässä viestissä on tuotu osuvasti esille se, miten tämä oma työtoverini juuri toimii eli hänen käyttäytymismallinsa on juurikin tuo "neuvottelupöydässä todetaan "kyllä sopii" ja heti kun neuvotteluhuoneen ovi on sulkeutunut - asia on unohtunut ja voi toimia miten haluaa"
Yksi merkki lisää itselle siitä, että pelisäännöt on narsismiin kallellaan...
t. minä vaan