Huoltajuuskiistaan jaksamista

Oikeudenkäyntitarinoita. Täällä voit keskustella huoltajuuskiistoista, avioerotilanteista, perinnönjaoista yms., joissa mahdollinen persoonallisuushäiriöinen henkilö on ollut kiistan osapuolena.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
uupunut
Viestit: 3
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 14:14

Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja uupunut »

Antakaa vinkkejä miten saada ns. ”teflonia” ympärille kun pakostakin joutuu olemaan tekemisissä tulevan (entinen yhteinen asunto, lapsen asiat) ex-puolison kanssa. Tuore ero ja huoltajuusriidassa menossa käräjille. Narsisti ei ole suostunut mihinkään sovitteluun vaan vei asian suoraan käräjille kun en suoraan suostunut hänen vaatimuksiinsa.
Uhkaillut aiemmin (kun erosta ollut puhetta) lapsen viemisellä, kertoo keränneensä todistusaineistoa minua vastaan jo vuosia (osaa kirjoittaa, puhua mustan valkoiseksi, osaa olla hyvinkin uskottava jutuissaan). Hänelle ei valehtelu tuota ongelmia eli pystyy suoltamaan ihan mitä vaan ja tuottamaan ”todistusaineistoa”.

Soittelee ja jaarittelee asioista (ei pysty lyhyesti kertomaan asiaansa), lähinnä yksinpuhelua. Jos en vastaa niin tulee viestiä että vastaa.
Ei tarvitse kuin nähdä / kuulla ko. henkilöä niin alkaa ahdistamaan. Pelottaa jos valmiiksi miten pysyn kasassa kun tulevassa oikeudenkäynnissä suoltaa
syytöksiään ja todistusaineistoaan, miten minua uskotaan, miten häntä uskotaan.

Antakaa vinkkejä miten saada ko. henkilön vaikutus itseeni mahdollisimman vähäiseksi, miten selvitä tulevasta oikeustaistosta ja varsinkin miten selvitä jos narsisti ”voittaa” ja vie lapsen. Onko teissä ”voittajia” / ”häviäjiä”, miten selvisitte (jos selvisitte)?
Karju
Viestit: 64
Liittynyt: 22 Elo 2013, 13:23

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja Karju »

Hei,

Yleensä on hyvä luopua kaikesta yhteisestä kiinteästä omaisuudesta mitä luonnehäiriöisen kanssa on "omistanut". Ja yleisesti kannattaa olla provosoitumatta luonnehäiriöisen yrityksiin, sillä monesti niissä jutuissa ei ole juuri mitään perää. Tarkoituksena on vain luoda epävarmuutta uhrissaan, jotta saisi haluamansa lopputuloksen.
Vinkkinä annan.. Ole rehellinen ja oma itsesi sekä opettele asettamaan rajat mitä luonnehäiriöinen saa tehdä.. (käytännössä olla yhteydessä vain lapseen liittyvissä asioissa.) Toki kannattaa hommata hyvä asianajaja.. :)

pst. oikeustaistelu tulee jatkumaan usein milloin mistäkin syystä, joten voimia sinne ja asioilla on tapana järjestyä!
uupunut
Viestit: 3
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 14:14

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja uupunut »

Kiitos kommenteista! Hyvä asianajaja (toivottavasti...) onneksi on jo ;)
Ositus omaisuudesta on vielä tekemättä ja seuraavaksi työn alle kun lapsen asioissa prosessi etenee.

Tuo on varmastikin totta että narsisti yrittää lietsoa epävarmuutta kaikilla syytöksillään ja uhkailuillaan, siinä tähän asti hyvinkin onnistunut, mutta onneksi nyt alan itsekin näkemään asioista läpi ja tiedän miten toinen voi valehdella ja uhkailla. Minä en olekaan se mielenvikainen ja syypää kaikkeen.

Onneksi rehellisyys on itselle helppoa ja tähänkin asti joka suuntaan olen puhunut vain totta. Ja pitää koettaa luottaa siihen että asiat järjestyvät, onneksi ystävät ja läheiset muistavat tästä muistuttaa kun itse meinaa vaipua epätoivoon.
sätkynukke100
Viestit: 171
Liittynyt: 31 Heinä 2017, 21:26

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja sätkynukke100 »

Yrittää vaan viedä sun aikaa jaarittelulla ja viesteillä (vallankäyttö), että joutuisit ajattelemaan Häntä koko ajan..
GrayRock
Viestit: 48
Liittynyt: 12 Helmi 2018, 18:43

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja GrayRock »

Uupunut,

Jos juttelet hänen kanssaan puhelimessa, nauhoita KAIKKI puhelut. Usein onkin helpompaa ohjata kaikki keskustelu sähköpostiin, jolloin sinulle jää todistusaineistoa. Jos siis joudutte oikeuteen ja sinä olet ollut koko ajan rehellinen, johdonmukainen ja asiallinen, näillä sinun todisteillasi voi olla painoarvoa. Erityisesti silloin, jos narsistin viestinnästä paistaa läpi negatiivisia piirteitä.

Jos kuitenkin ajaudut juttelemaan hänen kanssaan puhelimessa niitä näitä, olet alttiina hänen manipuloinnilleen. Tiedän myös, miten raskasta henkisesti on asioida narsistin kanssa. Jos käytätte sähköpostia, saat enemmän vapautta käsitellä tätä kiistaanne juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii = hetkellä, jolloin sinulla on paremmin voimavaroja.
ASK
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Touko 2018, 09:50

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja ASK »

Minulla samankaltaisia ongelmia: jo muutaman vuoden kestänyt pitkittynyt sekoilu lasten asumissopimuksen ja ”kuka maksaa mitä maksaa” asioissa.

Mikään kahdenkesken s-postilla sovittu ei pidä. Follo-sovittelussa olimme lopulta tänä vuonna ja teimme väliaikaisen käräjäoikeuden vahvistaman sopimuksen. Se piti viikon(!) Eksä keksii aina uusia ja erilaisia syitä miksei voi ottaa lapsia luokseen sovitusti, tai miksei voi ottaa kaikkia lapsia vaan vain ne helpoimmat. ( lapset aika hankalia kun oireilevat tästä kaikesta).

Itse olen tullut siihen tulokseen, että omaa jaksamistani helpottaa nämä asiat: yhteydenpito minimiin ja aina kirjallisena, ei puheluita. Itselle selkeä tähtäin siihen mitä haluan jatkossa: haastan käräjäoikeuteen josta tavoitteena saada yksiselitteinen sopimus kellonaikoja myöden, joka ei jätä porsaanreikiä eksälle jonka varjolla pystyy jatkamaan viestittelyrumbaa, joka on aivan loputonta. (Ja hänen tapansa käyttää valtaa ja varastaa kaikki minun oma aikani koska pakottaa miettimään koko ajan häntä ja hänen vaatimuksiaan).

Itse olen tosi loppu. Onneksi läheiset näkevät ja ymmärtävät tilanteen. Eksä teki jopa lasu ilmoituksen lapsista kun ”ovat niin aggressiivisia”, sai sillä tavalla jälleen aikaan koko alkukevään kestäneen viranomaispyörityksen. Ehjiä työpäiviä en ole juuri pystynyt tekemään, kun ramppaan milloin kenenkin lapsen kanssa perheneuvolassa, koululla, lasu sossujen luona jne. Lopputulos onneksi oli, että lasu sulki 3 kk jälkeen tämän casen, koska katsoi ettei lapset ole suojelun tarpeessa, mutta että nimenomaan Eksä on erityisen vanhemmuuden opettelun tarpeessa eli eksän kotiin laitetaan perhetyöntekijä. Sikäli hyvä lopputulos. Pointsit lasulle.

Yritän muistuttaa itselleni että lapset kasvaa ja jossain vaiheessa ovat aikuisia. Siihen asti pitää vaan keksiä keinoja pitää Eksä minun elämästä mahdollisimman ulkokehällä. Olen harkinnut traumaterapiaa tms joka auttaisi paaluttamaan rajaa itseni ja eksän väliin, koska jatkuvat hyökkäillä sen rajan yli ovat suurin ongelma.
Lounatuuli
Viestit: 3
Liittynyt: 22 Marras 2018, 07:39

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja Lounatuuli »

Olen juuri käynyt läpi useamman kuukauden taistelun narskua vastaan, ja kuten arvata saattaa, taistelu jatkuu edelleen. Ensin keväästä alkaen hän saneli pienten lastemme tapaamisasiat, vaikka oli etävanhempi (isä) ja muutti yhteisestä kodistamme pois. Lapset voivat huonosti, jouduin pakottamaan heitä isälle ja kuulin lapsilta isällä tapahtuneista, ei miellyttävistä asioista, mm. isän lapsiin kohdistuvaan käytökseen liittyen. Lapset ovat olleet myös väsyneitä ja rasittuneita. Kesän lopussa uskaltauduin ottamaan asiakseni lasten tapaamis- ym. asioiden kuntoon laittamisen. Hankin itselleni hyvän juristin. Teimme kaiken by the book eli oikeassa järjestyksessä. Ensin yritimme sovitella asiaa normaaleja reittejä pitkin (lastenvalvoja jne. kahdenkeskiset neuvottelut), mitkä eivät tietenkään tuottaneet tuloksia, koska narskulle sopii vain se, mitä hän haluaa. Hän ei tee kompromissia muuta kuin selkä seinää vasten laitettuna. Ei ajattele lasten etua, vaan itseään.

Päädyimme oikeuteen. Jouduimme hakeutumaan sinne kiireellisesti, koska narsku alkoi hakea lapsia tahtoni vastaisesti hoidosta tai ei palauttanut heitä pyydettäessä kotiin eli tilanne kärjistyi. Oikeudesta saimme pari viikkoa sitten viimein väliaikaisen määräyksen tapaamisista, mikä on helpottanut elämääni, koska toistaiseksi sopimusta on noudatettu puolin ja toisin ja koska lapset ovat nyt vähemmän isällään. Asian käsittelyä jatketaan keväällä. Katsotaan miten asiat sujuvat siihen asti.

Tämä on ollut aivan karmea taistelu, mutta onnekseni oikeudesta saimme juuri sellaisen ratkaisun, jonka koen lasten edun mukaiseksi ja mikä mahdollistaa molemmille vanhemmille lasten elämässä olon sekä lapsille hyvän suhteen molempiin vanhempiin siitä huolimatta, että lapset ovat pääsääntöisesti yöt toisella vanhemmalla. Vaikka taistelu on ollut karmaisevaa ja kaikki voimani tänä syksynä ovat menneet tämän asian hoitamiseen, on se ollut sen arvoista. Tekisin mitä vain lasteni hyväksi ja suosittelen samaa myös kaikille muille, jotka painivat narskua vastaan. Tärkeää on hankkia hyvä juristi ja edistää asiaa johdonmukaisesti oikeilla tavoilla, vaikka se aikaa viekin. Tärkeää on myös katkaista narskun ote elämästäsi. Kaikki yhteydenpito minimiin. Kaikki kirjallisena. Ei puheluita. Älä kuuntele hänen syyttelyä, uhkailua, alistamista, pelottelua tai mitään v****ilua. Älä vastaa viesteihin, jos niissä ei ole asiallisia kysymyksiä lasten käytännön asioista. Älä ole kiltti. Kun hän kiusaa, vetkuttelee, manipuloi - jos mahdollista: toimi tavalla, joka estää tämän. Ja taistele - oikeus voittaa!! Älä alistu. Meidän oikeudenkäynnissä tuomari huomasi jo ensimmäisen 40 minuutin päättyessä, että mistä kenkä puristaa :') Narsku on (mielestäni) helppo voittaa oikeudessa. Valheilla on lyhyet jäljet!
Sitruuna
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Kesä 2018, 23:41

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja Sitruuna »

Voimat alkaa loppua. Jouduin muuttamaan yhteisestä kodista toukokuussa. Lasten 15v piti muuttaa kanssani, mutta toisin kävi. Narskuisä sai lapset puolelleen lahjomalla ja antamalla vapauksia. Lasu viranomaiset narsku sai puolelleen. Lapsia olen joutunut salassa tapaamaan koko kesän ja syksyn. Hankin jo keväällä hyvä lakimiehen. Lasten asiat ja pesänjako meni oikeuteen. EX viivästytti kaikkia mahdollisia lausuntoja. Marraskuussa väliaikaismääräys jossa lapset edelleen isällä. Nyt tulossa olosuhdeselvitys. Tuomarin mielestä lasten mielipiteisiin on vaikutettu. Siitä minulla on lukuisia todisteita. Varsinainen oikeudenkäynti vasta ensi kesänä. Kaikki asiat venyy. Pesänjakaja teki jaon tavaroista marraskuussa. Sitä ennen en ollut saanut kuin muutamat vaatteet mukaan. Suurin osa omaisuudesta hän vei jopa käsistä. Jako ei ollut oikeudenmukainen. Tuntuu että en jaksa enää taistella. Kun kesän oikeudenkäynti ohi, ovat lapset jo 16v. Onko turhaa enää tuhlata aikaa, voimia ja ennenkaikkea rahaa ? Tätä ennen olin läheinen lasteni kanssa. Nyt on niin selvät ja vahvat vieraannuttamisen merkit. Exällä elämä kukkii, uusi nainen tuli heti ilmi kun muutin sieltä pois. Toivotonta. Odotan ihmettä.
Lounatuuli
Viestit: 3
Liittynyt: 22 Marras 2018, 07:39

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja Lounatuuli »

Hei, voimia sinulle! Jatka taistelua oman hyvinvointisi vuoksi. Saman tyyppistä tilannetta läpikäyvänä (tosin lapsemme hyvin pieniä ja en onneksi joutunut lähtemään kodistamme - sekin oli lähellä) sanon vain, että ainakin minulle pahinta oli, kun en aluksi uskaltanut taistella vastaan vaan ex saneli asiat mielensä mukaan ja lasten edun vastaisesti. Tilanne alkoi helpottaa, kun otin hyvän juristin ja sain apua. Kauan prosessi tietenkin kestää, mutta se on vain jaksettava taistella läpi. Meillä ihan sama eli ex viivyttää kaikkea mahdollista (lausunnot jne.), eikä omaisuutta saada jaettua myöskään eli sekin joudutaan tekemään pesänjakajan avulla ja sitäkin hän tietenkin viivyttää - tehdäkseen kiusaa. Omaisuuden jako on tällä hetkellä enää ainut asia, millä voi oikeasti kiusata, mutta sekin saadaan loppumaan, kun pesänjakaja aloittaa työnsä. Myös meillä uusi nainen kuvioissa, oli jo hyvän aikaa jo silloin, kun olimme vielä yhdessä. Huvittavinta on myöskin että exän mielestä hän ei ole tehnyt mitään väärää ja syyllistää minua kaikin mahdollisin tavoin.
Sitruuna
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Kesä 2018, 23:41

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja Sitruuna »

Hei
Miten kuulostaakin niin tutulta. Meillä pesänjakaja lähti kesken pois kun ex sai valuutettua että voimme varaston kamat jakaa ilman häntä. Toisin kävi. Sain 15 min aikaa katsoa laatikoita. Ex lupas jakaa joulukoristeet yms. Nyt itsenäisyyspäivänä tuli 5 viestiä jossa kertoo mitä joulukoristeita olen salaa hakenut. Voi jumalauta! Hän valehtelee päin naamaa. Pitäkööt koristeet. Sinne jäivät kaikki lasten tavarat, valokuvat, muistoesineet yms. On muuttamassa jossain vaiheessa pois lasten kanssa. Uskon että oho, ne tavarat vain hävisi. Mitään en tule varmaan enää saamaan. Huoli lapsista (2x15 vuotiaat) ihan hunningolla. Päihteet( alkoholi yms) kuvioissa. Isä öitä pous kotoa ja ei ilmoita mulle mitään. Viikonloppuna tein ls ilmoituksen kun lapset löysin isän kotoa juovuksissa. Näillä mennään taas ls puheille. Muista kertoista ls viranomaiset vaan ilmoittaneet että ei ole tarvetta asiakkuudelle. Voi jumalauta kun kukaan viranomainen ei uskoa minua. Tiedän että lapset eivät voi hyvin. Ja suurin syy se että isä ei tee mitään yhteistyötä minun kanssa ja vieraannuttaa minkä ehtii...
Vastaa Viestiin