Tukea eroon

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Puolikas
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Marras 2013, 15:55

Tukea eroon

Viesti Kirjoittaja Puolikas »

Olen lukenut palstaa ja tarinani kulkee kovin samaa polkua monen muun kanssa. Ihana rakastuminen, pian yhteen, naimisiin. Alussa jo outoja fiiliksiä. Naimisiinmenon jälk ensimmäinen kiinni käyminen. Niitä oli muutamia sen jälkeen + kaikki muut perinteiset narsistikuviot. Muutin pois seitsemän vuoden jälkeen ja otin eron. Mutta, uskokaa tai älkää, palasin vuoden päästä takaisin. Uutta kierrosta menty kohta neljä vuotta. Väkivaltaa ei ole ollut uudella kierroksella ja aika hyvin pystyy pitämään radikaalit temput kurissa, mutta mulla on niin paha olla. Olen yksinäinen ja elän rakkaudettomassa liitossa. Meidän liittomme ei ole millään mittarilla normaali vaan elämme täysin miehen mielialojen mukaan. Olo on tyhjääkin tyhjempi. Miten ihmeessä voi olla toisesta ihmisestä näin sairaan riippuvainen että tuhlaa ainokaisen elämänsä näin sairaassa kuviossa. Ero pelottaa. Muistissa edellinen epäonnistunut yritys. Silloin olin alussa todella onnellinen omasta asunnosta ja koin upean vapauden fiiliksen. Ei mennyt kauaakaan (ehkä 2 kk) kun alkoi kauheat tuskat. Psyykkinen tuska ja ikävä. Sinnittelin ja pikkuhiljaa luikertelin, siis minä luikertelin hänen elämäänsä takaisin. Ihan vapaaehtoisesti. Olen nyt siinä pisteessä että tällä viikolla olen kysynyt jo asuntoja. Voi jospa saisin kerättyä voimia ja vietyä tämän loppuun saakka.

Venica
Viestit: 328
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: Tukea eroon

Viesti Kirjoittaja Venica »

Toivon että.oikeasti haluat eroon ja onnistut siinä. Tukeakin täältä saa varmasti kaikilta kanssakulkijoilta. Nyt vaan suunnittelemaan.omaa vapautta

Maga
Viestit: 12
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 20:01

Re: Tukea eroon

Viesti Kirjoittaja Maga »

Hei Puolikas!

En tiedä mikä on tilanteesi nyt, mutta halusin vain sanoa että, samoissa fiiliksissä olen minäkin nyt ja siis ero on tuore. Kovin samanlaiselta kuulostaa tarinasi ja jos haluat tai vielä on tarpeen niin voidaan viestitellä sähköpostillakin. Kaikkea hyvää sinulle ja paljon voimia <3

tähdenlento12
Viestit: 1
Liittynyt: 13 Loka 2016, 12:51

Re: Tukea eroon

Viesti Kirjoittaja tähdenlento12 »

Moi!
Kuulostaa niin tutulle. Alkuhuumat ja vahvat tunteet ja psyykkinen koukutus. Olin miehen kanssa 3,5 v ja nyt kohta 6kk yrittänyt erota..Huonolla menestyksellä..
Miulla oli myös alkuun se vapaudentunne, kun erottiin ja sitten 5 kk surua ja ikävää.. Noin kuukausi sitten "palattiin yhteen".. Oltiin puhuttu, et asiat tehään toisin ja etc, mutta kuinka ollakaan ei mies kyennyt tai halunnut tehdä yhtään mitään toisin. Riidat jatkui yhtä hulluina ja mustasukkaisuus oli/on ihan sairasta. Kaikki on aina minun syytä, ja hän jopa oli mm laittanut itsensä takaisin tinderiin, muka yhteisestä sopimuksesta.
Itse olin valmis menemaan terapiaan ja tekemään kaiken, että olisi saatu suhde toimimaan.. Silti oli hirmu vaikeaa laittaa estot ja poistaa mies kaikista mahdollisista kanavista.

Yritän nyt pitää päätöksen ja irtautua, ei ole mitään muuta keinoa. Itse aloin voida todella huonosti jo tämän kuukauden aikana. Sain kuulla olevani milloin mikäkin huora ja panemassa siellä ja täällä. Mies myös kehitti päässään tarinoita ja jankutti niiden olevan tosia niin kauan, että aloin itse epäilemaan mikä on totta ja mikä ei..
Tällä hetkellä olo on aika rikkinäinen, mutta jollain tavalla kuitenkin rauhaisa. Tiedän, että olen turvassa, jos vain pystyn olemaan tarpeeksi vahva.

peruskallio
Viestit: 12
Liittynyt: 15 Helmi 2018, 13:05

Re: Tukea eroon

Viesti Kirjoittaja peruskallio »

Pelkään, että perässä tullaan. Olen vuosia työstänyt eroa, mutta en saa sitä ratkaisevaa askelta otettua vaan hairahdan heti näihin lupauksiin, että asiat laitetaan kuntoon. Kuinka meidän parisuhde on kaiken ydin, kuinka tärkeää se on lapsille (hänen lapsille), että onnistumme. Kuinka meissä on niin paljon potentiaalia (mutta eipä sitä seitsemän vuoden jälkeenkään vielä konkreettisesti näy). Kuinka hän ensimmäisen kerran saa rakastaa ja tulla rakastetuksi (ainakin minun rahoja ja tukea). Kuinka viimeisellä vuoteella tärkeintä ei ole kuinka paljon rahaa olemme saaneet (no ei olla kun hän heittää kaiken kankkulan kaivoon) vaan saimmeko rakastaa ja tulimmeko rakastetuksi (pohjaton tarve hyväksikäyttää muita).

Hankin jo pari vuotta sitten oman asunnon, mutta peruin sen kun kaikki näytti menevän oikeaan suuntaan ja puoliso meni terapiaan (kaksi kertaa). Nyt yritän säästää uudelleen, mutta puolisoni osaa lypsää minusta kaiken irti luottaen rehellisyyteeni, ehkä jopa liikaa, koska nyt en anna mitään vinkkiä, että pistän joka kuukausi vähän rahaa sivuun. Päinvastoin valittelen, että rahani on aivan loppu ja annan selvästi huonomman kuvan tilanteesta kuin mitä se on, vaikka ei se hyvä olekaan. Toistakymmentätuhatta on edelleen velkaa puolison toiminnan seurauksena.

Itsekin olen yrittänyt löytyy apua ja tukea tähän ratkaisevaan askeleeseen ja varmaan tarvitsen tukea myös siihen, että en eron jälkeen ajaudu takaisin tai uuteen suhteeseen. Se ei ole helppoa, sillä itsehän se ero täytyy toteuttaa ja useimmille on niin vaikea ymmärtää mikä siinä on niin vaikeaa, varsinkin kun itsekään ei ymmärrä sitä.

riitti2017
Viestit: 18
Liittynyt: 10 Marras 2017, 13:49

Re: Tukea eroon

Viesti Kirjoittaja riitti2017 »

Tervehdys!
Taikaisin yhteen palaaminen on todellinen riski. Minua auttoi kirja nimeltä Exäholisti. Siinä ei keskitytä vain hyväksikäyttäjään, vaan myös uhrin niihin ominaisuuksiin, mitkä mahdollistavat narsistin toiminnan. Oli vapauttava ja valaiseva lukukokemus. Suosittelen.

Vastaa Viestiin