epävarmuus

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
lampunvarjostin
Viestit: 3
Liittynyt: 12 Helmi 2020, 22:33

epävarmuus

Viesti Kirjoittaja lampunvarjostin »

olin kauan, todella kauan parisuhteessa. Aina teinivuosista asti. Jouduin tekemään irtioton, jo toistamiseen reilu kuukausi sitten. Edellisen kerran tein sen kymmenen vuotta sitten, kun lapset olivat pieniä. Halusin tuolloin suojata lapsia ja muutin pois. Nyt muutin pois yhteisestä kodista yksin, lapset elävät jo omillaan. Puolisi on ihana, mutta vain muille. Hän on tunnettu paikkakunnalla ja palvottu. Minua kohtaan todella julma. Minun elämääni rajoitti kotona mm. vaatimalla maksamaan lisää laskuja, piilottamalla autonavaimet (joka oli yhteisessä omistuksessa), laittamalla pyykit koneeseen ajastuksella (vain omia vaatteita) jne. Haukkui lapsiamme ja minua (hntäähävetti pukeutumisemme, sanomisemme tms.). Kävin terapiassa jossa minulle santtii, että asun narsistin kanssa.
Silti irtiotto mononkymmenen vuoden jälkeen on ollut rankka. Nautin kyllä nyt yksiolosta
Entisessä kodissani on yhä tavaroitani, joiden hakemiseenminun kuulema pitäisi pyytää lupa. Eteisessä on iso lappu jossa ilmoitetaan minut varkaaksi. Olen yrittänyt olla hyvin tasapuolinen, jakanut kaiken yhteisen omaisuuden puoliksi, vaikka se olisikin minun maksamaa. Ex-puoliso on tiukasti kirjannut mitähän on maksanut ja tietenkään en niihin koske. (Hänen mielestään hän on maksanut kaiken).
Tunsin syyllisyyttä lähtiessäni: olisinko vielä voinut tehdä parisuhteen eteen jotain. Puolisoni vaati minua taistelemaan. ( Eristäydyin viimeiseksi vuodeksi omaan huoneeseen aina kun olimme yhtäaikaa paikalla) Mietin, pitääö parisuhteessa taistella.
Rakastin todella puolisoani ja silottelin hänen tekemisensä vuosien ajan. Olen ohittanut toisen naisen, kotitöiden laiminlyönnin, minun halveksunnan (olen läskiperse, ammattitaidoton, surkea äiti) ja haukkumisen. Hän on katkaissut välinsä kaikkiin lapsiimme, vanhimpaan ei ole ollut yhteydessä yli viiteen vuoteen. Minulle lapset ovat rakkainta maailmassa.
Viitaten otsikkoon. Mietin yhä olenko ollut narsitin puoliso, olenko väärällä foorumilla?
Emäntä
Viestit: 21
Liittynyt: 13 Touko 2019, 10:12

Re: epävarmuus

Viesti Kirjoittaja Emäntä »

Asiat selkiytyy ajan kanssa. Nyt kannattanee pitää täysin hajurakoa puolisoon, ja tutkia narsismia. Ja oli lopullinen diagnoosi mikä tahansa, puolisosi on kohdellut sinua huonosti, eikä kenenkään tarvitse elää sellaisessa suhteessa.
Vastaa Viestiin